Video Advertising

Video Advertising is een vorm van Video Marketing, een verzameling van verschillende marketingmethoden om de klant via video te bereiken. Vanuit het bedrijfsleven komt hier steeds meer interesse in, want videocontent levert op bepaalde gebieden aanzienlijk betere resultaten dan andere vormen van content:

  • Videocontent is verantwoordelijk voor circa 75% van al het online gebruikersverkeer
  • Meer dan de 55% van de mensen bekijkt elke dag video’s op internet
  • 80% van de mensen bekijkt liever een video over een product dan over een product te lezen
  • 50% van alle internetgebruikers bekijkt video’s voorafgaand aan een winkelbezoek
  • Video’s op social media genereren 1200% meer shares en engagement dan tekst en afbeeldingen samen

Statistieken bewijzen de meerwaarde van Video Marketing dan ook duidelijk. Dat maakt ook Video Advertising een interessante optie voor adverteerders. Bel naar 074 82 00 909 voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van video marketing?

Video Marketing biedt een aantal grote voordelen in vergelijking met andere contentsoorten. De combinatie van beeld, geluid en woorden is krachtig en maakt het mogelijk om zelfs ingewikkelde materie snel, vermakelijk en begrijpelijk uit te leggen. Daarnaast is het eenvoudig om een video advertentie de eigen visuele huisstijl mee te geven.

Maar hier blijft het niet bij. Video Advertising roept namelijk meer emoties op dan elke andere advertentiesoort en leidt hiermee tot een hogere conversieratio. Het relatief hoge aantal deelpercentage van video’s zorgt er daarnaast voor dat je meer mensen bereikt dan alleen de doelgroep die je target. Het bereik is dan ook enorm.

Video Advertising: waar doe ik dat?

Video Advertising is er in verschillende soorten en maten. Populaire kanalen om met videocontent te adverteren zijn social media platforms zoals Facebook en Instagram. Verreweg het populairste advertentieplatform voor Video Marketing is echter YouTube, dat na Google Search de grootste zoekmachine ter wereld is en door mensen binnen alle leeftijdsgroepen wordt gebruikt.

YouTube is onderdeel van Google en als erkend Google-specialist richt Harundo zich dan ook exclusief op dit platform. Met adverteren op YouTube zien wij klanten uitstekende resultaten behalen, zeker in combinatie met andere visuele advertenties zoals via het Google Display Netwerk. De optimale mix van middelen en kanalen hangt af van de specifieke wensen en doelgroep.

Waarom op YouTube adverteren?

Adverteren op YouTube werkt zó goed, dat steeds meer bedrijven hun activiteiten op het gebied van Video Marketing concentreren rond dit platform. Methoden als remarketing maken het mogelijk om een hoge ROI te halen uit campagnes en uitgebreide statistieken bieden net als bij Google Ads inzicht in trends en mogelijke verbeterpunten.

De advertentiemogelijkheden op YouTube zijn zeer uitgebreid en dat komt onder meer tot uiting in de verschillende soorten video advertenties. Denk hierbij onder meer aan populaire videoadvertentie-indelingen zoals TrueView InStream-advertenties, TrueView-advertenties met video discovery en Bumperadvertenties. Elke indeling biedt zijn eigen specifieke voordelen.

Maximaal rendement uit jouw video advertentie

Een video advertentie op YouTube aanmaken doe je via Google Ads. Als dé AdWords-specialist in Nederland kan Harundo jou op dit vlak dan ook compleet ontzorgen. Wij bieden Video Advertising voor zowel kleine als (middel)grote bedrijven en ondersteunen op zowel strategisch als uitvoerend vlak. Dit resulteert in campagnes tegen lage kosten en met een hoge ROI.

Wil je meer weten over Video Marketing of de uitgebreide mogelijkheden van adverteren op YouTube? Vraag dan vrijblijvend onze gratis scan aan of bel naar 074 82 00 909 voor een oriënterend gesprek. We vertellen je graag wat Video Advertising voor jouw bedrijf kan betekenen!